Lägesrapport 16-09-11

En trevlig och spännande höst väntar oss medlemmar i Bjurtjärns Fiber.

Tiden går ibland rasande fort och vi har knappt hunnit med att andas mellan varven. Här kommer en kort information om aktuella händelser och lite om vad som hänt sen i somras.

Slutfaktura

Slutfakturan för er anslutning har sänts ut till alla i brev, eftersom vi litar på att detta är bästa metoden för tillfället. Vi har tvingats ta ut detta belopp pga. att vi inte får hela stödet från Jordbruksverket förrän hela bredbandsnätet är klart. Vi kommer att betala tillbaka en del av summan efter att ha erhållit våra bidrag och stöd.

Grävning

Vi har avverkat större delen av vårt område och det löper bra, trots det kommer vi inte att bli klara inom den planerade tiden. Det är svårt att veta exakt slutdatum.

Fastigheter

Arbetet på tomter går bra och vi delar ut fastighetsboxar så att ni kan montera dessa snarast. Boxarna ska monteras innan blåsning för att underlätta för de som svetsar fibern. Instruktion om monteringen finns här på hemsidan.

Blåsning/svetsning

Blåsning görs innan svetsning. Vi har lånat ett arbetslag som fick en lucka i sin planering. Dessa har blåst fiber till ca 100 fastigheter. Svetsning görs i ett senare skede. Vi räknar med att återuppta blåsning och inleda svetsning inom kort.

Markupplåtelseavtal

Vi har idag klart med så gott som alla markägare efter en överenskommelse med lokala representanter för LRF. Vi har skrivit en bilaga som bifogas avtalen. Bilagan finns här på hemsidan.

Stamledningen

Vår stamledning kommer att samförläggas med IP-Only´s. De gräver från Kristinehamn, via Bjurtjärn och Dalbäcksbron upp till Sandsjötorp och Karlstorp. Grävningen av stamledningen har påbörjats i Kristinehamn.

IP-Only har skickat ut erbjudanden till vissa av våra medlemmar som har postnummer inom Storfors. Dessa gäller naturligtvis inte medlemmar i Bjurtjärns Fiberförening !!! Vi håller fast vid vårt erbjudande om max 11.000 kr!

Hälsningar 

Bjurtjärns Fiber Styrelsen 

Skriven av Eric Birgersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *