Lägesrapport 17-04-02

Det är många som undrar när vi ska bli inkopplade till bredbandet.

Vi återupptar grävningen VECKAN EFTER PÅSK !! I första hand mot Börjes och från Alkvettern till Sjövik och de andra fastigheterna där nere. Vi  avvaktar med tomter tills de torkat upp lite .

Aktiviteter som pågår just nu är inmätning av vårt nät samt styrd borrning (tillfällig paus).

Dessutom planering av nodhus och ansökan om bygglov för dessa. Det blir 3 stycken nodhus: vid kyrkan, vid Kväggeshyttans bygdegård samt i Kyrksten.

Den ”stora” stamledningen som går från McDonalds via Tåbäcken och Dalbäcken till RV237 mot Storfors grävs fortfarande och väntas pågå ett bra tag till.

Igångkörningen börjar i Södra området och beräknas vara klar i slutet av juni.

Området vid kyrkan och norrut blir troligen på senhösten och Kyrksten innan dess.

Anders Jutered från Comhem kommer till styrelsen 12 april. Vi får då tillfälle att ställa frågor om abonnemangen  Maila till oss om det ni funderar om så kan vi be Anders om svar eller att han hänvisar till Comhems kundservice. Gå in på www.byalagsportalen.se där finns övrigt utbud i vårt nät.

Mediaomvandlare är de plastdetaljer och den router vi ska montera på insidan av huset.

Dessa kommer att utdelas personligen till er om ni betalt alla avgifter.

Vi kommer att meddela plats och tid när det blir dags. Vi kommer också att lägga upp info på hemsidan. Vi kommer även att kontakta Elmodul i Kristinehamn om möjlighet att beställa installation.

Vi vill ännu en gång be dom av er som lånat borr och tång att lämna dom till någon i styrelsen snarast!!

DAGSVERKEN: Vi har inte utnyttjat det faktum att ni alla lovat ställa upp med två dagsverken. Vi behöver då och då hjälp med enklare arbeten som t.ex städning av upplagsplatser. Anmäl ert intresse till någon i styrelsen.

Föreningsstämman blir 27 april i Församlingshemmet. Annonsering kommer på hemsida och i lokalpress. Comhem kommer att närvara på stämman.

Ha en fortsatt bra vår och en Glad Påsk!!

Styrelsen

Skriven av Eric Birgersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *