Lägesrapport 17-01-21

Vi önskar alla medlemmar en god fortsättning på det nya året!

Vi har, som ni säkert hört, haft uppehåll i grävandet sedan 23/12. Ca 13 mil och 693 tomter är avklarade och bara ett fåtal kortare sträckor återstår. Vid Alkvettern och Sågen samt mot Börjes och Backen. Vi återupptar grävningen av dessa när vädret tillåter i mars-april.

Den ”stora” stamledningen som går från McDonalds via Tåbäcken och Dalbäcken till RV237 mot Storfors grävs i byNets regi. Vi medverkar där i projektering för att knyta ihop vårt nät. ByNet gräver norr om Kexsundsbron från Frövetterstorpsvägen. Man börjar också snart att gräva från kyrkan till Storforsvägen uppe i Dalbäcken.

Inmätning pågår och detta sköts av Metria. ByNet behöver deras data för att rätt kunna dimensionera vår stamledning.

Styrd borrning, dvs under TRV:s vägar där vi har fastigheter på andra sidan stammen, kommer att påbörjas sista veckan i januari enligt planering.

Blåsning och svetsning görs efter inmätning och styrd borrning.

Tjänster: Vi har skrivit avtal med Com Hem, ett gruppavtal som alla medlemmar kan teckna. Vi har efter en lång process och efter önskemål tecknat följande avtal.

Ett avtal på 3 år med TIVO-box och Com Hems basavtal, internet 100/10 samt fast telefoni. Detta kostar 340 SEK per månad och kan sägas upp när man flyttar från bostaden. Extra abonnemang med enklare box kan tecknas för 30 SEK/månad.

Det finns ytterligare detaljer och vi kommer att ordna möten om dessa samt att Com Hem kan ge er information. Vi ber att få återkomma med plats och tid och ber er att vänta tills dess. Gå in på www.byalagsportalen.se som är den portal där vi kan se övrigt utbud i vårt nät.

Mediaomvandlare är de plastdetaljer och den router vi ska montera på insidan av huset.

Dessa kommer att utdelas personligen till er pga att vi måste registrera deras ID.

Det är detta ID som används för att se till att varje anslutning får de tjänster man beställt.

Vi kommer att meddela plats och tid när det blir dags. Vi kommer också att lägga upp info på hemsidan. Vi kommer också att kontakta Elmodul i Kristinehamn om möjlighet att beställa installation.

Vi vill be dom av er som lånat borr och tång att lämna dom till någon i styrelsen snarast!!

DAGSVERKEN: Vi har inte utnyttjat det faktum att ni alla lovat ställa upp med två dagsverken. Vi behöver då och då hjälp med enklare arbeten som t.ex städning av upplagsplatser. Anmäl ert intresse till någon i styrelsen.

Avgångar ur styrelsen: Ledamoten Björn Larsson och suppleanten Håkan Larsson har på egen begäran avslutat sina uppdrag.

Vi vill tacka dem för de insatser de gjort för föreningen.

Vi ser fram emot ett fortsatt arbete efter vintern.

Styrelsen

Skriven av Eric Birgersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *